Катя Христова от Галерията е авторът на най-добрата творба на Есенния салон

Жури с председател Петя Минекова, директор на Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък, присъди наградата за най-добра творба на Есенен салон – Казанлък ‘2014 на младата художничка Катя Христова. Катя работи като уредник в Художествена галерия – Казанлък.

Наградата за дебют на Есенния салон в Казанлък бе връчена на Елеонора Атанасова, също млад и много талантлив художник, с успешни изложби в чужбина.

13-тият Есенен салон на Казанлък бе представен от изкуствоведа Стефан Тенев. Изложбата бе открита от заместник-кмета на община Казанлък Даниела Коева. „Този салон се превърна в жива  и изключително красива традиция, която събира от 2001 г. досега художниците и скулпторите на нашия град в един прекрасен салон, представящ техния талант и необозрими възможности“, подчерта заместник-кметът. Тя връчи и наградата на победителката.

Първото издание на Ессеният салон бе през 2001 г. Той бе организиран по идея на тогавашния началник на отдела „Култура“, Тотка Гечева, и бе подкрепен без резерви от гилдията на художниците.

Тази година в изложбата участваха 85 творби на 38 казанлъшки автори, а  журито е селектирало 55 платна, 9 скулптури и един релеф.

Eleonora

На снимката: Петя Минекова и Елеонора Атанасова

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram