Искат постоянна мярка за задържаните, нападнали полицаи край казанлъшкото Черганово

Районна прокуратура-Казанлък внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ш.А., на 37 г., и Е.Ч., на 24 г., привлечени като обвиняеми за това, че нападнаха полицаи миналата събота край казанлъшкото село Черганово.

Районен съд-Казанлък да насрочи заседания по искането на прокуратура днес в ранния следобед.

Единият от двамата мъже удари полицай с дъска, а другият ухапа друг полицай, докато органите на реда се опитваха да разгонят незаконни конски кушии. Заради гонките беше блокиран пътят към Черганово.

Според Апелативната прокуратура, Пловдив, Ш.А. и Е.Ч. извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, и се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 ал. 2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо двамата са образувани две отделни досъдебни производства.

До момента е установено, че на 28 октомври 2018 г., двамата извършили непристойни действия и оказали съпротива спрямо полицейски служители, които били повикани във връзка с получен сигнал за незаконни състезания с каруци между с. Черганово и с. Овощник, общ. Казанлък. Обвиняемият Е.Ч. е напуснал местопроизшествието, като се е укрил и впоследствие сам се е предал пред органите на полицията на 29 октомври 2018 г. По делото са разпитани свидетели, назначени експертизи, от чиито заключения зависи прецизиране на обвинението и др.

Веднага след инцидента беше арестуван и трети нападател, на 16 години, но беше освободен по-късно.

.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram