Общинският щаб за защита при бедствия обсъди готовността за зимата

Галина Стоянова откри срещата на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, за да провери готовността за предстоящия зимен сезон. В заседанието участваха всички ангажирани институции за реакция при зимни условия, които заявиха готовност за реакция при затруднени зимни условия.

 

Кметът на Община Казанлък информира за фирмата, която ще отговаря за снегопочистването на четвъртокласната пътна мрежа на територията на община Казанлък – „Промакс“ЕООД, с която има сключен договор от месец септември, т.г..

 

От РПС – Казанлък съобщиха, че за района са осигурени 1200 тона пясък и 500 тона сол и 18 снегопочистващи машини. За първи път за прохода Шипка ще отговаря обединението „Пи Ес 2014“, в което участват: „Пи Ес Ай“ АД и „Пътно строителна компания Ес Би Ес“ АД. „Пи Ес 2014“ вече 4 години поддържа проходимостта на друг проход – Прохода на Републиката Хаинбоаз.

 

По покана на Кмета на Община Казанлък в срещата участваха и представители на всички хижи и хотели в района на Бузлуджа, с които бяха обсъдени варианти за оптимизиране на почистването на снега около туристическите обекти.

 

Присъстващите бяха запознати с 2 нови заповеди на Кмета Галина Стоянова относно работа при усложнени зимни условия през 2017 – 2018г. и предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата, както и с Плана за защита при бедствия и извършената подготовка за предстоящата зима в Община Казанлък.

 

Пресцентър на община Казанлък

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram