„Етносвят“ се нанася в нов дом

Официалното откриване на обновената сграда на Културно-информационен център „Етносвят България“, намираща се в кв. Три чучура-север в Стара Загора ще бъде в събота.

На събитието са поканени посланици, почетни консули и други представители на дипломатически мисии, акредитирани в България. Откриването е съпътствано от редица прояви в рамките на деня.

„Етносвят България“ е сдружение с нестопанска цел, което обединява физически и юридически лица от различен етнически произход – арменци, българи, гърци, евреи, поляци, роми, руснаци, турци, унгарци, украинци и американски граждани. Тяхното сътрудничество е насочено към социална етническа справедливост в обществото чрез предоставяне на равни възможности за изразяване на етническата индивидуалност посредством представянето на творчеството, традициите и обичаите на различните общности, живеещи в Стара Загора. Обновената сграда на Културно – информационен център „Етносвят България“ е предоставена от Община Стара Загора и има всички дадености да се обособи и превърне в действително културно и образователно средище  и ще може да предоставя, чрез организираните  прояви  и форуми, възможности за равноправна изява на етническата индивидуалност – концерти, изложби, кръжоци по приложни умения,  да подпомага представителите на отделните етнически групи в социалната им реализация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram