Ден на отворените врати поощрява осиновяването на кучета в приюта в Стара Загора

На 15 ноември от 10.00ч. до 16.00ч. в Общинския приют за безстопанствени животни – Стара Загора ще се проведе Ден на отворените врати.

Всички приятели на животните ще могат да участват в осиновителската кампания, която се провежда там. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с настанените животни, предимно бездомни кучета, както и с възможностите за осиновяването им. Онези, които нямат подобни желания, но обичат животните и искат да им помагат, може да станат доброволци или просто да си поиграят с тях, да ги дарят с лакомства и ласки, или да ги поразходят.

Организацията на ден на отворените врати на приюта има за цел да популяризира и основните предимства на осиновяването на куче именно оттам. Всички животни са обезпаразитени и кастрирани. Собствениците на кастрирани кучета не заплащат таксата по чл. 35, ал. 5 и таксата по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Кучетата имат поставена ваксина срещу бяс и могат да бъдат осиновени напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец. Освен това, служителите в приюта гарантират, че няма опасност бъдещият им стопанин да попадне на агресивен домашен любимец. Осиновявайки куче от приют, всеки може да се сдобие с верен приятел или чудесно куче пазач.

Общинския приют за безстопанствени животни – Стара Загора разполага и със собствена страничка в интернет, където могат бъдат разгледани снимки на кучетата, които чакат за осиновяване – priut.starazagora.bg.

Общинският приют за безстопанствени животни се намира в кв. Зора, Опитно поле, в близост до хипермаркет Метро.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram