Мъглиж осъмна с полицейска блокада, издирват човек от снощните сблъсъци

Полицията призова издирван от снощните сблъсъци в Мъглиж, при което бяха ранени служители на реда, да се предаде. Полицейското присъствие в градчето е засилено от вчера. Около 18.00 часа служители на ОДМВР – Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ започнаха специализирана полицейска операция в квартал в Мъглиж, като целта на операцията е била задържане на лица, които по-рано през деня са оказали съпротива при извършване на проверка и в резултат на което е пострадал служител на РУ – Казанлък.
Припомняме, че бе задържан един от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на ОДМВР – Стара Загора и травми в областта на крайниците на петима служители на МВР. Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства. Пострадалите полицаи са били обслужени амбулаторно в ЦСМП – Казанлък. Те са с повърхностни наранявания.

На мястото е и старши комисар Георги Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Стара Загора, който даде брифинг за хода на полицейската операция. Очаквайте подробности!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram