Крън празнува в неделя, канят Иван Звездев

Крън се кани да отбележи с богата програма празника на населеното място в навечерието на Архангеловден. В неделя, 30 октомври, започват поредица от културни и спортни събития с участието на деца и ученици от град Крън, самодейни състави при местното читалище, от Община Казанлък и с един много специален гост, който ще посреща още от утрото жителите и гостите на града за празника – водещият на кулинарни предавания Иван Звездев. Той ще сготви цели два казана с вкусна агнешка сбораджийска гозба, за която ще бъдат употребени 40 килограма месо.

С приготовлениета на майсторлъшките блюда на открито в 9:00 часа започват събитията в празничната програма. Предстои изложба на кулинарни специалитети на жени от Крън, които ще оценява експертно жури, начело със самия Звездев.

В 10:00 часа на стадион „Елтимир“ в града ще се проведе спортен футболен празник, а час по-късно започва концерт с участието на фолклорни колективи от община Казанлък.

В 12:30 часа гозбите на Иван Звездев и кулиналните изкушения на крънчанки ще бъдат осветени от отец Константин и едва след това – консумирани на воля от гражданите.

В 14:00 часа в програмата ще се включат на деца от местната градина и училището. Специални гости за празника на крънчани са Духовият оркестър на Стара Загора и оркестър Тонка Колева и приятели.

Празникът на града е и храмов, отбелязван още от 1866 година, когато е създаден и православният храм в селището, носещ името на Свети Архангел Михаил. До 21 декември 1906 година селището носи името Хасът. Град Крън е обявен за такъв с Указ на президента на Република България от октомври 2011 година. Крънчани празнуват тази неделя, заради изборния 6 ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram