Крум Владев: Минах 4000 км в Калифорния, а на родна земя, в родното село какво ми се случи

Много мислих дали това което ми се случи да го споделя с приятелите си във фейсбук и не само с приятели.

Все пак бунтарското в мен надделя, а и впечетленията ми от пътуванията напоследък ме мотивираха да го споделя с вас. А и на всеки от вас може да се случи.

4000 км минах в Калифорния не видях една дупка и нито една кръпка, когато се прави ремонт на пътното платно поне от 10 км  започват предупредителни табели и светлинни сигнализации.

И така прибирам се в селото в което живея от 25г с.Ясеново община Казанлък и пред нас улица Скобелев, разкопана и канала широк около 40см. върви напречно и не е запълнен до горе, явно улегнала земна маса с дълбочина около 20-30см. Никакви предупредителни табели и нещо подобно.

Шофьор съм от 50г последните. 30г нямам нарушения, имам златен талон.

Независимо, че скоростта в населеното място е 30 км, прецених, че с тази скорост ако мина през изкопа ще изкривя джантите. За това намалих спрях и бавно се опитах да мина през изкопа но уви,  така няколко пъти, но без успех, даже веднъж удари и на камък колата буксува.

Отказах се, дадох на заден, заобиколих квартала и се прибрах. Реших да обядвам и тогава да свалям багажа. След час отивам до автомобила и… о ужас… под двигателя масло, явно картера спукан, отидох до мястото на удара имаше петно от масло и през целия път който обиколих имаше пътека от масло. Много се ядосах, защото когато ВИК копае не съм видял възстановена пътна настила в първоначалния и вид.

Обадих се на 112 да дойде патраулна кола и да направи протокол на щетата която ми е нанесана за да представя на застрахователя. Дойдоха и полицаите, и се започна:

  • Защо не заобиколихте изкопа ,
  • проверка на документите гражданска винетка ,
  • разбира се на дрегер проба за алкохол.
  • Направиха протокол в който пише: шофира с несъобразена скорост, не се е съобразил с метереологичната обстановка, преместил превозното средство. Никъде не споменаха, че на пътното платно се извършват ремонтни работи, а никакви предупредителни знаци няма.  Отказах да подпиша защото не съм нарушил закона, а напротив други са го нарушили, не са си свършили работата благодарение на което имам щета. Съставиха ми и акт за административно нарушение, който ако не обжалвам в тридневен срок ще ми отнемат свидетелството за правоуправление.Коментарите и мнения за вас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram