Чии са най-ориентираните избиратели в казанлъшко?

Най-ориентираните гласоподаватели в община Казанлък се оказват тези на Българската радикална левица. От всички 228 човека дали вот на кандидата за кмет Ненко Ненков само един се е объркал и неговата бюлетина влязла в графата „недействителни”.

Целенасочени и внимателни излиза, че са били и феновете на Галина Стоянова, тъй като само 0,5% от подкрепилите я с гласа си са сгафили и техните бюлетини са обявени за недействителни. 20 962 са читавите бюлетини в урната за нея в цялата община, едва 113 са брак. Това очевидно е белег на сериозна подготовка за  изборните книжа на всеки един доверител на глас за кметицата втори мандат.

Дисциплинираният по презумпция електорат на БСП се е дезориентирал само в 0,6% от състава си. Толкова са недействителните бюлетини, подадени за кандидата за кмет Николай Терзиев. 26 привърженици на кандидатурата му са се объркали, но 4 613 са признати за реални.

Най-много сгрешени бюлетини има сред тези на Движение за радикална промяна Българска пролет и за кандидата Христо Иванов-6%. Коалицията „Никой не харсевам” на Минчо Ковачев събира 4,2% недействителни бюлетини, а АБВ и кандидатката им Мария Славова 2,10%.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram