Мъж се оплака от полицейски произвол в Стара Загора

„Бях заплашван от полицай на Първо ОД на МВР-Стара Загора, че мога да бъда затворен в багажника на патрулката и ще бъда откаран някъде“, пише Добромир Видев в профила си в социалната мрежа Фейсбук

Журналистът от БНР Добромир Видев сигнализира за полицейски произвол и грубост в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Той е подал сигнал на тел. 112 и е пуснал жалба в съответното районно полицейско управление, информира Канал 3.

Инцидентът е станал в Стара Загора,

където на 26 октомври около 22.10 ч. е спрян за проверка от полицейски патрул. Униформените му обяснили, че издирват заподозрян за разбита кафе машина и той отговарял на описанието.

Видев обяснил, че слиза от влака от София, но не му повярвали. Не пожелали да си покаже и билета от влака, от който току-що е слязъл. Журналистът не е разкрил на полицаите какво и къде работи.

Добромир Видев разказва, че е съдействал за проверката, но

единият униформен отказал да се легитимира с номер на значката си.

Той не е разкрил на полицаите какво и къде работи. Признава, че е бързал, защото го е чакала майка му, отбелязва Канал 3.

„Случаят няма общо с работата ми като журналист, но е показателен за отговорността на властите. Тази вечер при рутинна проверка бях заплашван от полицай на Първо ОД на МВР-Стара Загора, че мога да бъда затворен в багажника на патрулката и ще бъда откаран някъде. На молбата ми полицейският служител да представи номера на значката, за да я запиша и да подам официално оплакване, той отказа“, пише Добромир Видев в профила си в социалната мрежа.

„В края на разговора, освен че ме заплаши, че може да ме сложи в багажника, каза и че може да се съдим, ако се оплача. И

намекна, че винаги при проверка може да открие нарушение и да бъда прибран в участъка“,

разказва още той в поста си.

По заповед на директора на местната полиция старши комисар Георги Хаджиев ще бъдат проверени всички факти, заявиха от МВР, цитирани от DarikNews.bg.

vesti.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram