Младежи от Казанлък загубиха живота си на пътя. Причината – ромска каруца?

Двама души загинаха при тежка катастрофа на пътя Стара Загора-Казанлък. Инцидентът се е случил на прав участък. Лек автомобил Голф се е завъртял и се ударил челно в Мерцедес, предаде Bulgaria ON AIR.

Сигнал за инцидента е подаден в 19.15 часа в събота. Не са ясни причините, поради които голфът се завърта на правия участък и навлиза в насрещното движение. Разследващите проверяват и версията, че миг преди ПТП-то на пътя се била появила несигнализирана ромска каруца и конският впряг е станал причина шофьорът на голфа рязко да промени посоката на движението си, за да избегне удар.

Заради високата скорост се завъртял на пътя. В същия момент връхлита идващ от другата страна „Мерцедес“ и удря голфа, застанал перпендикулярно на отсечката. При удара двамата пътници от голфа загиват. Те са момче на 22 и момиче на 23 години от Казанлък.

Освен загиналите е пострадал и мъж, който е откаран в Старозагорската болница без опасност за живота. Заради катастрофата пътят Стара Загора -Казанлък остана затворен за няколко часа, а движението се отклоняваше през обходни маршрути.

Пътят Казанлък – Стара Загора се счита за един от най – опасните участъци в региона, където често стават тежки инциденти. По случая е образувано досъдебно производство.

dnes.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram