В Ст.Загора пак броят бюлетини?

Повторно преброяване на бюлетините за местния вот ще иска коалиция „Истината за Стара Загора“, съобщава Радио Стара Загора.

Причината е съмнение за незачитане на преференциалния вот за част от кандидатите, заяви Янко Янков – водач на листата. Последните данни на Общинската избирателна комисия в Стара Загора показват, че коалицията ще има двама общински съветници: Янко Янков и третата в листата Ивета Лазарова, която е събрала 180 префернции.

Според Янков, коалицията има шанс да вкара още едно лице в местния парламент.

„Имаме съмнения, които са доказани на 90%, че има манипулация на изборните резултати. Изчакваме окончателното решение на ОИК- Стара Загора и ще внесем жалба до Административен съд – Стара Загора за ръчно преброяване на бюлетините.“,  каза Янков.

Янко Янков заяви, че първото, което ще направи като общински съветник, е да предложи намаляване на заплатите на старейшините.

Той добави, че социалната мрежа фейсбук ще бъде денонощната приемна за граждани, където всеки може да отправя своите предложения към общинските съветници от „Истината за Стара Загора“.

Янков гарантира още, че до средата на ноември ще изпълни обещанието си в някои от кварталите в града да бъдат поставени така наречените „щедри хладилници“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram