Кръстиха плочника пред Дома на културата на Станчо Коев

На името на дългогодишния кмет на Казанлък, Станчо Коев, ще бъде кръстено пространството пред Дома на културата „Арсенал“. След гласуването днес, местният парламент реши то да се нарича площад „Станчо Коев“.

Припомняме, че по повод 90 години от рождението на градоначалника, обявен за Кмет на ХХ век, Инициативният комитет за честването на годишнината внесе в Общинския съвет предложение част от казанлъшката улица „Йордан Стателов“ да бъде преименувана на „Станчо Коев“.

Брожение от страна на казанлъчани, обаче, осуети инициативата по няколко причини.

Едната от тях-отсечката, започваща от северната част на хотел Казанлък и стигаща до паркинга зад Универмага, на практика не е никаква улица, а пиаци за таксита.  Другата, че и без това унизително късата улица, носи името на основателя на читалище „Искра“, Йордан Стателов, и е оскърбление към паметта му част от нея да бъде отцепена и именувана на Коев. Както е оскърбление и към името на втория.

На заседанието на старейшините днес бе взето коренно различно от основното предложение и в последна сметка плочникът пред Дома на културата „Арсенал“ вече ще има име-това на кмета, управлявал повече от 15 години Казанлък преди промените през 1989 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram