Властта играе на „счупен телефон“ докато Шипка бедства

В Шипка бедстват. Ток няма да има скоро в половината град, вода по някои улици също, от по-съвременни екстри като телевизия и интернет ще се лиши населението за немалък период от време. Възстановяването на щетите по къщите, оградите, стопанските постройки, детската градина няма да е лесно и бързо, установи наш екип в градчето. Днес едва погребаха четирима шипкалии в замръзналото гробище.

В същото време от Областната управа рано-рано съобщиха, че проблемите в Шипка били отстранени и градът имал електричество- което съвсем не беше така сутринта, съвсем не е така и сега.

Община Казанлък пък е пратила група работници да поставят кашпи на северния изход на Казанлък, вместо да мобилизира всички сили и да ги командирова в бедстваща Шипка. В момента там имат нужда точно от работна ръка, за да почистят от улиците падналите клони, да ги нарежат и извозят извън града. И още куп работа. Кметът Стоян Иванов се държи мъжки и не е мигвал с верни авери вече втори ден. Няма да откаже помощ, ако има досетлива власт да му я предложи. Все пак това е задължението на местното ни самоуправление.

kashpi

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram