Старозагорските майки на деца с увреждания: Незабавна оставка на Валери Симеонов!

Майките на деца с увреждания от Стара Загора излизат отново на протест утре в 17:00 часа пред сградата на Областна администрация, за да поискат незабавната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

В социалната мрежа майките заявяват своето мнение категорично:

„Ние, от палатков лагер „Системата ни убива“ – Стара Загора сме отвратени от изказването и от цялостното поведение на В. Симеонов. Ние смятаме, че подобен изказ е не само обиден по отношение на адресатите на фразата, но е и недопустим за нивото, на което той за жалост се намира. Ние сме отвратени, че такива като него са допуснати до властта и могат да вземат някакво отношение. ОТВРАТЕНИ СМЕ!

Призоваваме всички граждани, които имат същото виждане, които смятат подобен изказ за отвратителен, а поведението на В.Симеонов за недопустимо, всички – присъединете се! Няма значение дали сте бели, зелени, червени, партийни, безпартийни, оптимисти или песимисти, с увреждания или без, майки или татковци, баби или дядовци. Важното е гражданското общество в града да заяви позицията си – НИЕ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!!! СЕГА!!!

Настояваме той да поеме отговорност за казаното и да постъпи така, както би постъпил всеки един нормален Човек в дадената ситуация – да изчезне от политическата карта на България, защото на нея не би следвало да имат място безсъвестни, безчувствени, груби, невъзпитани и друг подобен вид хора!

Оставка! Няма друг начин поне частично да се покрият следите на безобразието, което той сътвори.

Оставка! Защото така е редно. НЕЗАБАВНО!”

По-рано през деня стана ясно, че с решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС. Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев.

Майки от „Системата ни убива“ и граждани за трета поредна вечер излязоха на протест пред сградата на Министерски съвет с искане вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка, въпреки че той се извини „на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени“ от телевизионното му изказване от преди дни. В него той нарече протестиращите майки на деца с увреждания „кресливи жени с уж болни деца“. Изказването му дойде след извънреден коалиционен съвет на трите партии в управлението.Извинението му обаче не прекрати протестите и за трета вечер десетки протестиращи викаха „Оставка“ под прозорците на Министерски съвет. Те отново заявиха, че ще излизат всяка вечер на протест, докато вицепремиерът не подаде оставка.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram