Казанлъчани надделяха: Обсъждат и вариант за именуване на площад на Станчо Коев

Явно казанлъчани надделяха, тъй като днес се разбра, че наред с варианта ул. „Йордан Стателов“ да бъде преименувана на Станчо Коев, на общинските съветници ще бъде предоставена още една възможност  и по конкретно –  името на Станчо Коев да носи площадът пред Дома на културата „Арсенал”.

Без имеВ  анкетата на Пресс ТВ мнозинството от далите вота си  казанлъчани не подкрепят ул. „Йордан Стателов“ да бъде преименувана  на Станчо Коев. 37 % от гласувалите в  сайта ни са заявили несъгласието си с преименуването на улицата.  Голям е и процентът на тези от участниците в анкетата, които предлагат да се именува друга улица на Станчо Коев – 31 %. 17 на сто от гласувалите в сайта ни са заявили подкрепата си ул. „Йордан Стателов“ се  преименува  на Станчо Коев.

За Пресс ТВ председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов коментира, че новото предложение е дошло в търсене на подходящо място в градската среда, за именуване на името на някогашния кмет на града Станчо Коев.

Така на предстоящата сесия на 27 октомври ще стане ясно и решението на местните парламентаристи измежду двата варианта за кръщаване на част от градското пространство на името на Станчо Коев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram