Един и същ сценарий в цялата страна: Попълнени бюлетини за кметове

За грубо нарушение на изборния процес сигнализира гражданка от Пловдив, която днес е наблюдател. В случая, обаче, нарушението се е случило лично на нея, когато отива да гласува в района си- секция 16 на СОУ „Черноризец Храбър“ в пловдивския жилищен район „Тракия“, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Запозната с механизма на гласуването, на нея й прави впечатление още фактът, че не късат пред очите й бюлетините от кочаните, а й ги дават вече откъснати. Когато влиза в черната стаичка, тя попълва първата и втората, но третата, която съдържа кандидатите за кмет, вече е попълнена. Жената връща готовия вот и иска друга. Сигналът вече е отнесен до прокуратурата, председателят на секцията дава там обяснение. Друга гласоподавателка била попълнила погрешка две еднотипни бюлетини и върнала едната.

По думите на членовете на комисията, станала е техническа грешка. Друга гласоподавателка била попълнила погрешка две еднотипни бюлетини и върнала едната. При всички положения жената, която е подала сигнала, не приема това обяснение. Лидерът на партията, чийто щаб подаде сигнала, нарече случая „Мини-Костинброд“. /БГНЕС

Аналогичен случай има и в гр.Крън, Старозагорска област:

Около 12 часа, в гр.Крън,  в СИК № 071  на гласоподавателя Николай Христов Радев е била дадена предварително попълнена бюлетина.

Възмутен гражданинът се възпротивил на подадената му бюлетина и му е било обяснено, че комисията е забравила да пусне бюлетината в урната на предния избирател и така е станало грешката.

Подадена е жалба в ОИК. Надяваме се да оправят сайта, за да можем да следим движението на жалбите.

Видео за Крън:

https://www.youtube.com/watch?v=4ZKE-SAiFL4

Видео за Пловдив:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram