Галина Стоянова информира за срещата си с финансовия министър по проекта за тренировъчен център на БФВ

Специална среща с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков проведе кметът на община Казанлък Галина Стоянова по повод изграждането на Национален тренировъчен център по волейбол в града на розите. В срещата са взели участие и президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и проф. Генчо Начев, който бе избран за председател на Медицинската комисия към БФВ и който е родом от Казанлък и негов Почетен гражданин. Проектът ще възлиза на около 7-8 млн. лв. като изпълнение. Преди началото на редовното заседание на местния парламент кметът Галина Стоянова информира с подробности за проведените разговори с финансовия министър.

През пролетта на 2013 г. е напълно възможно да започне изграждането на Националния тренировъчен център по волейбол в Казанлък.

За първи път тази година в историята на казанлъшкия волейбол има представителен женски отбор. Това стана благодарение на основния спонсор на клуба – фирма „Багира“ и собственика й Васил Аргиров, президент на клуба. Треньор на отбора е Стоян Гунчев, а изпълнителен директор е Деко Григоров, който бе избран за член на Управителния съвет на БФВ. До момента състезателките от „Казанлък волей“ записват само победи в срещите си.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram