Избиратели-фантоми разкриха в братядаскаловското Оризово! (ВИДЕО)

В десетки къщи на оризовските улици „Каваклийка”, „Марица”, „Изгрев”, „Нейко Генов”, „Таньо Найденов” има регистрирани лица от различни краища на България на един адрес, който нито собствениците, нито съседите са чували и виждали

Избиратели-фантоми разкриха местните жители в братядаскаловското село Оризово. Хората сигнализирали веднага в предизборния щаб на „БСП за България”, тъй като в общината се знае, че социалистите вече 4 години алармират за активен изборен туризъм в района.


„В десетки къщи на оризовските улици „Каваклийка”, „Марица”, „Изгрев”, „Нейко Генов”, „Таньо Найденов” има регистрирани лица от различни краища на България на един адрес, който нито собствениците, нито съседите са чували и виждали”, каза Веселин Калчев, кандидат за кмет от БСП и председател на общинската партийна организация. По думите му случаите са фрапантни.

„Искаме честни и справедливи избори, при еднакви изборни правила, за да победи по-добрият”, допълни Калчев. Оризово е селото на досегашния кмет на община Братя Даскалови, подкрепян от ГЕРБ, позволил регистрациите-фантоми по настоящи адреси. Преди 4 месеца от БСП внесоха сигнал до главния прокурор и до националния омбудсман, но 4 дни преди изборите – резултат няма.

„През 2015г. хората, които видяха единствено гастрольорите в местните избори за десетина минути бяха работещите в 25-те секционни комисии в общината. Членове и застъпници от различни партии се питахме кои са лицата, нахлули в секциите, организирано и със специален транспорт”, разказаха от щаба на левицата.

В община Братя Даскалови кмет се избира с гласовете на около 2 500 души. Лицата по настоящи адреси в община Братя Даскалови са около 1600. Към 12.10.2019г. декларации, че ще гласуват по настоящия си адрес са подали 1 121 избиратели. Само в съседната община Чирпан, където гласоподавателите са много повече, декларации за гласуване по настоящ адрес са подадени от 42 души.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram