БСП VS ГЕРБ КАЗАНЛЪК: ПРОЕКТИТЕ НЕ ЗАПОЧВАТ И НЕ СВЪРШВАТ С ВАС

Позиция на Групата общински съветници на „БСП лява България” в Общински съвет-Казанлък

Групата общински съветници на „БСП лява България” в местния парламент  в Казанлък възразиха срещу опитите на ГЕРБ да внушат на казанлъчани явни неистини, както и даомаловажат дейността на общинските съветници от останалите политически групи до сега в органа за местно самоуправление.

В Позиция по повод платена публикация от  ПП ГЕРБ със заглавие  „Казанлъчанката Марийка Генова към ГЕРБ: „От 50 години никой не се бе сещал за ул.”Люляк” съветниците заявяват, че оценяват усилията за всички за изграждане на ВиК мрежа  в участъка между ул.“Люлякова градина“, ул. „Люляк“ и ул.“Капитан Петко Войвода“, но не приемат твърдението, че никой от действащите членове на Общински  съвет-Казанлък, както и от предходните мандати „не се е сещал” за жителите на този район.

Дейността и историята на Община Казанлък и Общински съвет-Казанлък не започва и няма да свърши с ПП ГЕРБ. За благото на Казанлък в мандатите на Общински съвет-Казанлък и Община Казанлък  са работели  много казанлъчани. Призоваваме ви да уважавате усърдието и труда на всички тях, защото колелото се върти, днес управлявате вие, утре ще бъде друг.”, се казва в Позицията.

Съветниците на  „БСП лява България” припомнят, че през 2009г. са проведени поредица от срещи с жителите на ул. „Люляк”, след което председателят на Общински съвет-Казанлък Васил  Самарски внася за разглеждане доклад с проект за решение на неотложните проблеми на жителите от район „Люляк”. Създадена е Временна комисия, която да изработи конкретен план със срокове и източници на финансиране, за да бъдат решени проблемите на живеещите в района. В комисията са включени общински  съветници от всички групи, представители на Общинска администрация, както и жители от района. В следствие на това в Инвестиционната програма за 2010г. са заложени  450 000лв. за асфалтиране и канализация на ул.”Люляк”. С Решение №600 от 07.02.2011г. на Общински съвет-Казанлък, в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2011 г. са предвидени  и 156 000 лв. за  отчуждаване на имоти на три отсечки от ул. „Люляк”.

Ето и пълният текст на Позицията на Групата общински съветници на „БСП лява България” в Общински съвет – Казанлък 

Относно платена публикация от  ПП ГЕРБ със заглавие  „Казанлъчанката Марийка Генова към ГЕРБ: „От 50 години никой не се бе сещал за ул.”Люляк”

Ние, общинските съветници от „БСП лява България”  възразяваме срещу опитите на ПП ГЕРБ да внушат на казанлъчани явни неистини, както и да омаловажат дейността на общинските съветници от останалите групи в Общински съвет-Казанлък. Оценяваме усилията за изграждане на ВиК мрежа  в участъка между ул.“Люлякова градина“, ул. „Люляк“ и ул.“Капитан Петко Войвода“, но не приемаме твърдението, че никой от действащите членове на Общински  съвет-Казанлък, както и тези от предходните мандати „не се е сещал” за жителите на този район.

Припомняме, че през 2009г. са проведени поредица от срещи с жителите на ул. „Люляк”, след което председателят на Общински съвет-Казанлък Васил  Самарски внася за разглеждане доклад с проект за решение на неотложните проблеми на жителите от район „Люляк”. Създадена е Временна комисия, която да изработи конкретен план със срокове и източници на финансиране, за да бъдат решени проблемите на живеещите в района. В комисията са включени общински  съветници от всички групи, представители на Общинската администрация, както и жители на района. В следствие на това в Инвестиционната програма за 2010г. са заложени  450 000лв. за асфалтиране и канализация на ул.”Люляк”. С Решение №600 от 07.02.2011г. на Общински съвет-Казанлък, в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2011 г. са предвидени  и 156 000 лв. за  отчуждаване на имоти на три отсечки от ул. „Люляк”.

Обръщаме се към членове на ПП ГЕРБ,

Дейността и историята на Община Казанлък и Общински съвет-Казанлък не започва и няма да свърши с ПП ГЕРБ. За благото на Казанлък в мандатите на Общински съвет- Казанлък и Община Казанлък  са работели  много казанлъчани. Призоваваме ви да уважавате усърдието и труда на всички тях, защото „колелото се върти”, днес управлявате вие, утре ще бъде друг.

 22 Октомври 2016

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram