Три мача с по 3:0 в първи кръг на женското ни волейболно първенство

Волейболистките на „Левски“ (София), шампионките на България за 2014 година, водени от казанлъшкият треньор Радослав Бакърджиев, стартираха с очаквана победа в новото първенство. Сините надиграха безпроблемно „Сливен“с 3:0 в отложен мач от първия кръг, който се игра в столичната зала „Сиконко“.

Това е трети мач от редовният сезон на женското ни първенство, който завършва с класическия резултат 3:0. На 17-ти октомври и двете срещи от първи кръг приключиха с чиста победа – за ЦСКА и „Марица”. ЦСКА се наложи над „Славия“, а пловдивчанки победиха като гост „Казанлък“.

Срещите от втори кръг са в петък и събота – на 24 и 25 октомври. Отново в зала „Багира“ предстои силен двубой – на волейтима, воден от ст. треньора Петър Дочев, гостуват многократните шампионки на България от ЦСКА. Срещата в СК „Арсенал“ е в 18:00 часа. Отново в петък , „Левски“ гостува в столично дерби на „Славия“, а в събота „Сливен“ – на „Марица“ в Пловдив.

Волейболистките от Казанлък стартираха своето участие в тазгодишното държавно първенство в женския елит доста несигурно. Този сезон в състава, водeн от ст. треньора Петър Дочев и неговият помощник Ваня Соколова, бяха привлечени три нови състезателки, изявявали се повече като девически националки. Отборът ни тази година разчита основно на кадри от местната школа – млади таланти, на които се дава шанс да играят и при жените, но като цяло те присъстват в девическия състав – старша възраст на клуба. Затова и тяхното успешно сработване с по-опитните състезателки ще бъде ключ към успеха в новия сезон. Внезапното отпътуване на ключов състезател за отбора – разпределителката Кристина Гунчева, също повлия на представянето на момичетата в трудния за тях първи мач с „Марица“.

Срещу ЦСКА обаче, жените на Казанлък винаги играят силно, затова и феновете се надяват в петъчния мач да видят от тях повече спортна злоба и хъс за победа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram