Приятели на невръстните родители: Не можем да повярваме!

По все още непотвърдена информация невръстната родилка, която изостави бебето си, е откарана в болница в Пловдив.

А.Г., ученичка в казанлъшка професионална гимназия, в края на ноември ще навърши 15 години. Тя заедно с бащата на новороденото на 21 октомври сутринта го оставиха сред боклука на контейнер и избягаха. Ден по-късно бяха открити от полицията и разпитани. Момичето получи следродилни проблеми и потърси медицинска помощ, но отрече да е раждала и изоставяла Димитър, както кръстиха намереното от клошар бебе социалните служби в Казанлък.

Тони е дете на разведени родители, разказаха съседи. Живеела с майка си, която пък е служител на Министерството на отбраната и работи в Стара Загора. Майката имала два брака зад гърба си и според запознати също отричала дъщеря й да е изоставяла бебето си. Десетина дни преди раждането А.Т. не се появила на училище, но деня преди драмата отишла, но за кратко. Още миналата учебна година на съучениците й направило впечатление, че е понапълняла, но на подмятанията тя отвърнала, че пие някакви хапчета, от които се надебелявало. Това разказаха деветокласнички от класа на невръстната майка. Момичето било общително и добро, добавиха те. С Ицо, бащата на бебето, единадесетокласник от същото училище имали дълга връзка. Според полицейски източници именно той е акуширал при раждането на бебето около 7:30 сутринта във вторник. Момчето получавало много добри оценки в училище, за него съучениците му казаха само добри думи. Не могат да повярват на случилото се. Той имал здраво семейство. Родителите му били материално добре и непълнолетният баща бил обгрижван старателно от тях. Баща му имал няколко мисии като рейнджър в българския батальон в Ирак. Майката работела и се грижела за него и по-малката му сестричка по време на отсъствието на таткото.

Непълнолетните родители А.Г. и Х.К. могат да бъдат подведени под наказателна отговорност, съобщиха днес от казанлъшката прокуратура. Засега на момичето се оказва психологическа помощ, тъй като родилката, освен че има здравословни проблеми, но е и под огромен стрес.

Тази вечер се очаква да са готови и резултатите от ДНК пробата на бебето Димитър.

1452099_1384296558481120_263938651_n 389571_179461292149364_1376438203_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram