Относно твърдението на г-н Златко Острешев, че е възпрепятстван от Общинското Ръководство да се яви, като независим кандидат за кмет на Община Мъглиж

 Уважаеми г-н Острешев, на 28 август, всички регионални медии публикуваха кратко прессъобщение на Областното ръководство на БСП в гр. Стара Загора, в което Вие бяхте посочен за кандидат на тяхната партия за кмет на Община Мъглиж. Ден след излязлото прессъобщение, в което Вие тържествено обещахте да спрете „разграбването“ и „разрухата“ в Община Мъглиж, общинското ръководство даде пресконференция в пресцентъра на БТА. Както публикациите на медиите, така и пресконференцията дадена от ръководството на Община Мъглиж са общодостъпни за всички жители на региона. И слава Богу, защото популизмът и демагогията Ви нямат край.

Общинската Избирателна Комисия (ОИК) юридически беше ситуирана на 04 септември 2019 г., т.е. близо седмица след прословутата Ви номинация! Е, господине по какъв начин аз и моя екип бихме могли да въздействаме върху комисия, която все още не е създадена. Не съзнавате ли, че по този начин Вие не уронвате достойнството и престижа на мен и моя екип, а на хората които трябва да подготвят и осигурят конституционното право на всеки жител на Община Мъглиж да упражни правото си на глас на 27 октомври 2019 г.

За Ваше сведение единствено Вашият кандидат за Общински съветник и за кмет на с. Ягода г-н Марин Станев, се опита да се яви като независим кандидат, но срещна сериозни проблеми при намирането на необходимите му 500 подписа, за да получи своята регистрация. В крайна сметка Вие му помогнахте като го включихте във Вашата листа за общински съветници от квотата на БСП за България и същевременно го издигнахте като кандидат за кмет на с. Ягода. Вторият субект, който не успя да регистрира желаната от него партия поради липса на пълномощно и достатъчен набор от документи, беше г-жа Делка Алексиева, която ден преди крайния срок се опита да регистрира НДСВ в ОИК Мъглиж. Между впрочем тя получи единодушен отказ от членовете на ОИК, включително и на тези, които са от квотата на БСП. В крайна сметка Вие овъзмездихте и нея, като я поставихте на трето място във Вашата листа и я направихте рупор на Вашата предизборна кампания.      

Уважаеми г-н Острешев, разбирам желанието Ви да се правите на професионален политик, като „ръсите“ очевадни лъжи и популистки идеи в публичното пространство, но за човек който няма стаж и един ден в професионалната политика това е недопустимо. Толкова ли Ви е срам да кажете на хората от община Мъглиж, че сте кандидат на БСП и защо?! Може би защото в листата Ви за общински съветници са отявлени „демократи“ и политически ренегати, като г-н Младен Чернаков и г-жа Делка Алексиева. Не се срамувайте, в крайна сметка това е партията, която Ви даде трибуна и поне за месец Ви направи макар и скандално известен.

Купуването и продването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram