Обвиниха двама за убийството на баща и син пред дискотеката в гурковското Паничерево

Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение спрямо двама души за убийството на баща и син при масово сбиване в дискотека в село Паничерево, община Гурково, област Стара Загора.

По случая е установено, че в първите часове на 22 октомври, неделя, на телефон 112 постъпва сигнал за масово сбиване пред заведение в село Паничерево. По-късно вечерта в Районното управление в Казанлък е депозиран и сигнал, че вследствие на побоя в Центъра за спешна медицинска помощ в Гурково са били приети 4 лица, пострадали при побоя. Две от лицата бил в безжизнено състояние. Останалите две лица били с тежки прободни и порезни рани.

 Сбиването пред заведението възникнало между две групи от ромски произход – едната от село Паничерево, а другата от град Нова Загора. В побоя участвали около 30 души, по 15 в група.

По случая са извършени два огледа на местопроизшествие. Органите на реда са разпитали и множество свидетели. Назначени са съдебномедицински експертизи.

В качеството си на обвиняеми прокуратурата е привлякла двама души – 24-годишния Ангел С. А. и 26-годишната Виолета А. А. И двамата са обвинени за умишлено умъртвяване на две лица, като деянието било извършено в съучастие. За подобно деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Другите двама пострадали към момента все още са в болница – 21-годишният Димитър А. е с прободна рана в гърба и рани по ръцете и главата, а 34-годишният Иван А. е с порезни рани по ръцете. Всичките пострадали били от село Николаево.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram