Бедо показва Арт феста в „Капана“ на културната ни столица

Казанлъшкият Арт фест мултимедия гостува в „Нощта на фотографията” в Пловдив на 25 октомври. „Нощта” е част от ежегодния фестивал „Международни фотографски срещи 2014”.

Нашият фест ще представи ф.х. Бедрос Азинян, който организира за първи път феста Мултимедия преди две години в рамките на тракийските празници „Докоснати от древността” в Казанлък.

Сливайки изкуството на фотографията с новите технологии, фотографи-художници от цяла България в продължение на няколко дни показаха своя творческа интерпретация на различните характеристики и забележителности на Казанлък в проекта „Докоснати от древността” през 2012 и 2013 г. Културното събитие имаше конкурсен характер, а във финалното оценяване на представените от авторите мултимедийни презентации, освен професионално жури,  участваше и публиката. Редица именити майстора на обектива оставиха в архив на Града на розите безценните си зрителни тълкувания. Сега ще могат да ги видят и жителите и гостите на Културната столица на Европа за 2019 година.

Презентациите от Арт фест мултимедия ще бъдат показани в локацията „Капана”-арт кътчето в центъра на Пловдив,  където като част от фестивала „Международни фотографски срещи 2014” са разположени ателиета, импровизирани изложби и музикални джем сешъни.

Казанлък с гостуването на Арт фест мултимедия ще има свое време в пространството на Капана – квартала на творческите индустрии. Благодарение на топлите контакти на Бедо Азинян с най-изявените имена от портфолиото на пловдивския фестивал, Арт фестът ни бе поканен да гостува в престижното фотографско събитие.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram