Об съвет заседава с допълнителна точка в дневния ред

В 9:30 часа започва 55 по ред от настоящия мандат заседание на Общински съвет – Казанлък.  38 точки съдържа дневният ред на сесията плюс една допълнителна, включена по молба на кмета Стоянова вчера в последния момент. 

Дневният ред предвижда гласуване на второ четене на две общински наредби-за насърчаване на инвестициите с общинско значение и за пожарна безопасност. Продажба на земи и обекти в населените места, проект за решение относно поставяне на Бюст-паметник на архимандрит Онуфрий Хилендарски на подхода към ОУ ”Христо Ботев” в село Енина по искане на Инициативен комитет и гражданска подписка, създаване на ново структурно звено ”Дневен център за възрастни хора с увреждания” – третостепенен разпоредител с бюджет, проект за решение относно промяна вида на социалната услуга от резидентен тип ”Защитено жилище” в с. Овощник на ”Защитено жилище за хора с умствена изостаналост” предстои да гледат и решават съветниците. Те трябва да гласуват проекти за решение относно подписване на записи на заповед по два проекта: ”Изграждане на три ЦНСТ и едно защитено жилище в гр. Казанлък”, без протест и без разноски, платим на предявяване на МРРБ срещу бъдещи приходи за размера на аванса – 832 877,56 лв, ”Долината на розите и тракийските царе”, без протест и без разноски, платим на предявяване на МРРБ срещу бъдещи приходи за размера на аванса – 159 453,70 лева.

С допълнителната точка е внесен доклад на кмета Стоянова по чл.64 с предложение за прокарване на трасе за полагане на оптичен кабел през землищата на няколко села от т.нар.южна дъга на общината. Проектът за трасето, което трябва да премине през землищата на Кънчево, Розово, Бузовград и Г.Черковище, е на ИА „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram