Общината няма договор за снегопочистване преди първия сняг

Община Казанлък все още няма сключен договор за зимното снегопочистване. БАН изпрати метеорологичната прогноза до фирмите, които извършват поддръжка на пътищата, като ги предупреди за обилни валежи, първо от дъжд, които се очакват този в петък и последващото чувствителното падане на температурите. Двата фактора ще се създадат условия за снежна покривка през идващия уикенд.

Община Казанлък е обявила обществена поръчка за  зимно поддържане и снегопочистване на 88.3 км общинска пътна мрежа през 2014 – 2015 г. Офертите от фирмите-кандидати ще се събират до края на седмицата. Прогнозната стойност на зимното почистване е 57 380 лева. Според изискванията за изпълнението на поръчката  фирмата трябва да започва работа веднага след появяването на необходимост от това и да осъществява дейността по зимното поддържане, включително снегопочистване в рамките на договорираните средства през периода.

Първият сняг е възможно да завари Общината неподготвена за почистване, тъй като офертите ще бъдат отворени следващия понеделник, а след  сключването на договор ще трябва да се изчака и законовия срок за обжалване. По всичко изглежда, че най-рано в средата на ноември Община Казанлък ще е възложила снегопочистването и зимното поддържане на улиците и пътищата в района.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram