Казанлъчанин преборил диабета, без лекарства

Преди четири години Валентин Събев (днес на 36 г.) от Казанлък открива съвсем случайно, че има диабет и хипертония. Притеснението му, че постоянно е жаден го води до кабинета на лекаря за рутинен преглед. Неговите резултати от кръвния тест го оставили безмълвен. Нивото на кръвната му захар било 29 ммол / л., панкреасът му не функционирал и пред него нямало друг избор, освен да започне лечение с инсулин.

Въпреки че Вальо бил стриктен с терапията, състоянието му не се подобрило. Всъщност, започнало да се влошава. Кръвното налягане станало много високо (150/100), а нивата на триглицеридите в кръвта му достигнали 16 ммол / л.. Най-лошото от всичко било, че лекарствата, които трябвало да приема дневно били доста.

В новогодишната нощ на 2013 г., докато гледал американското телевизионното шоу „На ръба на науката„, водено от д-р Джон Зидрум, Вальо решил да промени живота си, след като видял как д-р Зидрум ял единствено сурови храни в продължение на 12 години. Вальо събрал сила и мотивация, че ще се бори със състоянието си като стане суровоядец.

Първото нещо, което направил било да си купи блендер. Въпреки че първата седмица от смяната на режима за младия компютърен дизайнер било истинско предизвикателство, той не се отказал – бил твърдо решен, че ще успее. Какво било учудването му и това на лекуващия го лекар, след като станало ясно, че известно време след въвеждането на суровоядството като режим на хранене, нивото на кръвната му захар спаднало до 5 ммол / л..

В този момент Вальо решил да спре лечението с инсулин. Той не изхвърлил дозите, необходими за лечението му на диабета в случай, че равнището на кръвната захар отново скочи. Но, за щастие, диетата му е свършила чудна работа! Вальо започнал да губи ненужните килограми и след 25 дена от началото на новия му хранителен режим, той свалил малко над 10 кг.

В разгара на пролетта той вече бил съвсем различен човек – изхвърлил изцяло инсулина от дома си, кръвното му налягане се върнало към нормалното (120/70), триглицеридите му спаднали до 1.4 ммол / л.. Днес Вальо тежи 20 кг по-малко от преди 4 години и живее без никакви лекарства.

Рецептата, която предлагаме, е в списъка на любимите му. Тя носи редица ползи за здравето, дължащи се на широкия спектър от хранителни вещества, които съдържа.

Съставки:

– 5 ЗРЕЛИ ПЛОДА КИВИ

– ШЕПА КЪДРАВО ИЛИ ОБИКНОВЕНО ЗЕЛЕ

– 2 ЯБЪЛКИ

– 2 БАНАНА

– ПОЛОВИН ЛИТЪР ВОДА

Начин на употреба:

Направете си сок от всички съставки, но не изпивайте цялото количество наведнъж. Сутринта изпийте половин литър, а останалото количество разпределете за останалата част от деня.

Всеки път, когато почувствате глад, просто яжте плодове, салата с плодове или риба тон. Рибата тон, отричана от някои, е чудесен избор, тъй като увеличава нивата на витамин В12, който е от съществено значение за правилното функциониране на организма.

delo.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram