Драма в Об съвет: ГЕРБ не дават зам.председател на Об съвет на БСП

Фирмата „Ветроком” спира дарителските инжекции за Община Кзанлък, стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет в Казанлък, което започна малко след 9:30 ч. драматично и изглежда ще продължи така до изчерпване на 39-те точки в дневния ред.

Ежегодно „Ветроком” даряваше по 70 хил.евро на общината за социална дейност, но сега фирмата оттегля дарителския жест. Причината е дължимите пари към дружеството за производство на зелена енергия и намалените мощности. За отказът тази година да бъдат приведени поредните близо 140 хил.лева дарение за общината са уведомени швейцарският собственик на „Ветроком” и кметът Стоянова.

ГЕРБ остро се противопоставиха на кандидатурата на Румяна Друмева от БСП за зам.председател на местния парламент. Предложението на социалистите тя да заеме мястото на зам.председател на Об съвет, което освобождава новоизбрания депутат Нено Влайков от ГЕРБ, предизвика поредица от драматични реакции. От БСП заплашиха, че ще поискат оставката на председателя Николай Златанов, защото взимал и изпълнявал самостоятелно решения без одобрението на местния колективен орган за управление.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram