С изложби и будителски четения отбелязваме 1 ноември в Казанлък

С изложба в Общинска библиотека „Искра“ на 25 октомври започва празничната програма на Община Казанлък за отбелязването на Деня на народните будители 1 ноември. През седмицата в казанлъшката библиотека ще бъдат изнесени и поредица от „Уроци по родолюбие“ за децата от основните училища. Представянето на книгата „Печатарят“ на Силвия Томова е предвидено за 27 октомври в Галерия „Искра“ 4.

Четири изложби ще бъдат открити в Казанлък от 27 октомври до 1 ноември. Първата е посветена на 95-та годишнина от рождението на именития ни съгражданин Теньо Пиндарев. Мястото е ЛХМ „Чудомир“ на 27 октомври. Ден по-късно ежегодният Есенен салон в Галерията на „Искра“ 4 отново ще събере културната общност за изложбата на местни творци.

В навечерието на Деня на народните будители (на 31 октомври) в ИМ „Искра“ ще се проведат традиционните четения, организирани от казанлъшкото краеведско дружество.

В празничния 1 ноември ще бъдат подредени две изложби – на експонати от музея „Во славное имя болгарское“ на „Искра“ 4 и фотодокументална в Художествената галерия „Род, семейство, отечество“ на Исторически музей Пловдив.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram