Започна ранно обучение по футбол в градините

В пет казанлъшки детски градини треньори на Детска футболна академия „Арена Запад” стартираха начално обучение по футбол. Боян Нейчев, Григор Георгиев и Станислава Василева водят заниманията за децата, като идеята е малчуганите да направят първите си стъпки във футболната игра под ръководството на обучени треньори. Боян Нейчев работи с близо 50 деца от градините, като в следващите седмици се очаква и още детски заведения да се присъединят към начинанието на младите треньори.
Освен че се забавляват, по време на спортните занимания, малките футболисти от казанлъшката градина „Славейче” научават и полезни умения. Сред невръстните ученици има и  момичета, разказват децата.
Директорът на детското заведение Петя Георгиева приветства идеята за въвеждане на обучението по футбол в най-ранна възраст. Градината следва традиции, наложени в развитието на спортните дейности, още от предишното ръководство на детското заведение.
Резултатите от тренировките по футбол в казанлъшките детски градини ще станат ясни съвсем скоро. Боян Нейчев и неговите помощници в начинанието възнамеряват да организират първи турнир за децата още по Коледа, а всеки месец отбори на градините ще мерят сили помежду си в различни турнири.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram