Втори места за казанлъшки пилоти в „Писта Хасково“

На 18 и 19 октомври Хасково бе домакин на предпоследния кръг от републиканския шампионат по автомобилизъм- писта затворен маршрут. В клас „Спорт“ първи се класира Ерменко Ерменков с кола „Ситроен“, в клас „Туринг“ първи стана Ангел Григорчев с „Рено-Клио“ и при най-големите в клас „Макси“ шампион е панчуговКонстантин Маршавелов с автомобил „Митсубиши“. В клас „НС4“ енинският пилот Стефан Панчугов стана втори с автомобила си „Хонда Сивик“, въпреки че стартира от първа позиция, но на финала Ерменков взе победата.
Драгомир Драгов от „Ефко Рейсинг“ в серията „Спорт“ е с четвърто  място. С най-добро представяне сред пилотите на клуба е Димитър Кондев с „Опел Астра“, който от последната девета позиция финишира с второ време в серия „Туринг“. Красен Василев с „Рено Клио“ е пети. Казанлъшкият клуб е с първо отборно място в пистовия старт.
За състезанието в Хасково се събраха над 40 автомобилни пилоти от цялата страна.ефколjpg
Още един пилот на казанлъшкия „Ефко Рейсинг“ финишира сред първите в автомобилно състезание през почивните дни. В петия кръг на Националния шампионат по автомобилизъм V1 Challenge България в Стара Загора, след победителя Искрен Маринов е лидерът от Пловдив и Русе – Костадин Щерев, който е пилот на АСК „Ефко Рейсинг“. Щерев бе най-бърз сред пилотите с постигнато време от 00:43:93 и заслужено получи специалната награда за най-бърза обиколка в Стара Загора.
Състезанието се проведе при голям зрителски интерес. 9 пилота от България, Турция и Азербайджан участваха на специално изработеното за състезанието трасе. Зрителите бяха свидетели и на атрактивно дрифт шоу. Последният шести кръг от шампионата ще се проведе в София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram