БСП – Казанлък предлага Румяна Друмева за зам.-председател на Общинския съвет

БСП – Казанлък номинира за зам.-председателското място в местния парламент  Румяна Друмева. Това стана на заседание на Общинския партиен  съвет по предложение на Групата съветници на БСП. Друмева е член на  постоянните комисии по социални дейности и трудова заетост, комисията по приватизация и разпореждане с общинската собственост  и комисията за упражняване на текущ и последващ контрол върху актовете и договорите, издадени или сключени от органите на местната изпълнителна власт.

Социалистите смятат, че нейната кандидатура е безспорна, заради опита й в местното самоуправление  и регионалната политика. В мандата 1995 – 1999 год. Румяна Друмева бе председател на Общинския съвет, а по-късно  зам.-кмет на Община Казанлък и зам. областен управител. Пленумът избра и група за преговори, водена от председателя на БСП Николай Терзиев, която да проведе разговори с ръководителя на общинската организация на ПП ГЕРБ.

Мястото на зам.-председател на Общинския съвет се овакантява на 27 октомври, когато досега заемащият този пост – Нено Влайков, избран за народен представител, ще се закълне в 43 НС и ще освободи ръководния пост.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram