Търсят дарения за рехабилитация на деца с физически увреждания

Казанлъшката неправителствена организация Сдружение „Бъдеще за децата” стартира нова кампания за набиране на средства, дарения и доброволен труд, под надслов „Стъпка надпред!”, с цел да изгради зала, в която чрез двигателна активност и рехабилитация да помага на децата с физически увреждания. Вече са факт и първите дарители, разказва председателят на Сдружението Мария Гинева. Расте и списъкът с деца, които да използват най-новите услуги, предлагащи терапия за нуждаещите се.
За създаването на залата са обаче са необходими средства за ремонт на помещението и за оборудване. Предвидено е закупуването на кушетка за масажи, модулна стълба, паралели, вертикализатор, проходилка, топки за рехабилитация, шведска стена, дюшеци, „сух басейн” с топки, бягаща пътечка, детски велоаргометър и други. За стартиране на залата са необходими приблизително 12 000 лв.
Средства за кампанията ще бъдат набирани чрез дарителска сметка:
IBAN: BG82STSA93000013794439
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
Желаещите да закупят необходимото за залата оборудване могат да намерят повече информация на www. speckids.org или във фейсбук страницата на организацията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram