Демонстрации с роботи Финч в библиотека „Искра“

Обучение с роботи Финч започна в казанлъшката библиотека. То е част от инициативите в Европейската седмица на кодирането. Притежание са на старозагорската библиотека „Захарий Княжевски“, която организира през седмицата семинари по програмиране с използване на робота Финч. Регионалната библиотека притежава 5 роботчета Финч. След приключването на Седмицата ще бъдат обявени още дати за семинари и ще бъдат сформирани нови групи, за да могат роботчетата да се ползват от желаещите деца и ученици.
Всеки може да покани роботчетата финч в детската градина и училищата и от нашата община, заявиха от Детския отдел на библиотеката в Казанлък, където се състоя демонстрацията на новите роботи.
С над 50 събития в 23 населени места за работа с робота Финч българските библиотеки се присъединяват към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на кодирането. От 15 до 23 октомври 2016 г. специалисти от обществени библиотеките в десет български града ще помогнат на децата да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram