Инж. Стоян Петров: Не смятам да се променям. Ще запазя себе си

Фрагмент от телевизионното интервю на журналиста Велизара Цонева от ТВ Загора с кандидата за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП за Българи, безпартийния капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров

Велизара Цонева: Прави ми впечатление при Вас, въпреки че сте човек технократ, прави впечатление, че използвате доста термини от психологията и философията, когато се обръщате към хората. Говорите за „джентълменски код“, говорите за чест, говорите за достойнство. Това са морални категории, на които очевидно разчитате в тази кампания. Защо?

  • Така съм възпитаван през годините. И в семейството ми и в бившето Военно-морско училище, то и сега съществува – едно място, където се изграждаха личности и характери. Днес нещата в образованието сериозно се промениха. На момента се чувствам старомоден, че залагам на тях.

В.Ц.: Точно това щях да Ви попитам. Кой говори сега за морални категории като морал, чест, достойнство, джентълменство…? Вие вкарвате обаче в кампанията това.

  • Това са много важни неща. Умишлено забравени като че ли.

В.Ц.: Не би трябвало да са старомодни, защото това са вечни неща.

  • Да, права сте, за съжаление. Би трябвало. Все по-рядко се срещат.

В.Ц.: Как беше приет Вашия апел за „джентълменския код“?

  • Надявам се да съм бил разбран. Бях искрен, докато отправях този апел. Това са неща, макар да сме в политическа кампания, не са ми сложени в устата, идват от мен. Мисля, че цял живот съм се опитвал да ги отстоявам и да се доказвам като такъв човек. И не смятам да се променям заради влизането в политиката. Напротив, трябва да запазя себе си такъв, какъвто съм бил досега.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram