ВиК ЕООД Стара Загора затяга мерките към неизправните си длъжници

На клиентите с висящи задължения ще им бъде прекъсвано водоподаването до уреждане на взаимоотношенията

Динамиката на икономическите процеси в страната поставя непрекъснато нови изисквания и предизвикателства пред икономическите субекти. В частност това се изразява в необходимоста от перманентно нарастването на усилията им да поддържат темповете на технологично развитие, за да запазят статуса си на равноправни участници на пазара. Този феномен в пълна степен намира своето отражение и в структурите на ВиК ЕООД – Стара Загора.

В това отношение ръководството на Дружеството напълно осъзнава своите отговорности за перманентно надграждане на постигнатото – както в организационно, така и в технологично отношение. Старозагорци помнят времето на водният режим – анахронизъм, който беше решен още преди няколко години с кредит на Европейската банка за развитие и възстановяване. В същото време фирмата ни непрекъснато инвестира и в нова техника и технологии с цел подобряване качеството на услугите, които предоставяме на нашите клиенти.

За всичко това обаче са необходими финансови средства за инвестиции, за което полагаме максимални усилия за увеличаване събираемостта на дължимите суми от нашите клиенти. Не е тайна, че този процес често не протича гладко и се налага да излизаме извън рамките на съществуващата фирмена система за инкасиране на финансовите средства, представляващи цената на извършените от нас услуги.

Искам да се възползвам от случая и да благодаря на многобройните клиенти, които съвестно изпълняват задълженията си към нас, за разлика от онези, които се опитват да паразитират на гърба на фирмата, затруднявайки работата ни.

В тази връзка ръководството на ВиК ЕООД Стара Загора е решено да продължава стриктно да прилага нормите на закона, с оглед осигуряване безпрепятствено изпълнение на професионалните ни задължения. За целта в момента сме в процес на въвеждане на промени в работните процеси по събирането на просрочените задължения, които предвиждат по-кратки срокове на предаване на съд на неизправните длъжници.

Наред с това на всички клиенти с висящи задължения към ВиК ще бъде прекъсвано водоподаването до уреждане на взаимоотношенията. Искам да напомня на гражданите, че всеки опит да бъде повредено съоръжение на Дружеството с цел кражба на вода или пък заобикаляне на наша забрана за водоползване е съставомерно, представлява закононарушение и се преследва от Наказателния кодекс, за което са предвидени строги санкции – до 5 години лишаване от свобода и глоба в размер до 20 000 лв.

Ръководството на ВиК ЕООД Стара Загора се надява клиентите ни да проявят разбиране и всички проблемни въпроси между нас да се решават цивилизовано в рамките на закона, за което ние предварително им благодарим!!!

Инж. ЕНЬО ЕНЕВ,

зам.-управител на ВиК ЕООД Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram