Премиерата на детския сборник „Цветовете на лятото”

Сборникът „Цветовете на лятото” е сътворен от 42 автори на текстове и илюстратори , на възраст от 6 до 13 години през лятото в Общинска библиотека „Искра” и НЧ „Пробуда-1920”, с. Копринка. Младите автори са част от летните занимания по проект „Библиотеката – моята първа сцена. Изграждане на творчески пространства за деца и тийнейджъри”.Те са от община Казанлък, но и от страни като Великобритания, Испания, Ирландия, Италия  и други градове от страната ни..

Детските творби са написани и нарисувани  под вещото ръководство на педагога и твореца Валентина Димова, ръководител в студиото по творческо писане. Децата пишат за своите вълнения, мечти, впечатления и интерпретации на света като истински творци на словото.

По броя на включените автори това е най-многочисленото издание на ОБ „Искра”.

Книгата е реализирана по проект „Библиотеката – моята първа сцена.” Изграждане на творчески пространства за деца и тийнейджъри”. Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Представянето е на 18 октомври от 17:30 ч. в Галерията на ул. „Искра” №4.

Очакваме Ви, заедно да подкрепим талантливите деца на Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram