Над 500 000 лв. са инвестирани в с. Копринка в мандата на кандидата на ГЕРБ Стойчо Василев

Галина Стоянова: Със Стойчо няма да изпуснем никакъв шанс за изграждането на канализация в селото

 

Инвестиции в размер на 506 000 лева са вложени в казанлъшкото с. Копринка през последните четири години от мандата на издигнатия за кмет от ГЕРБ осми мандат Стойчо Василев. 60-годишният технолог на машиностроенето казва, че толкова много пари не са влизали в селото от 1986 г., когато е станал кмет. „Тогава кмет беше покойният вече, мир на праха му, Станчо Коев – човек със замах, който разбираше от всичко и работеше много за цялата община. Не напразно го избраха и за кмет на 20-ти век”, заяви в препълнената зала в читалището в с. Копринка кандидатът за кмет Стойчо Василев. Той сподели, че мандат 2011 – 2015 много му напомня на времето, когато е работил със Станчо Коев. „Днес, кметът, който милее за селата, за цялата община и се държи с нас не високомерно, а приятелски, това е кандидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова. Не искам да пророкувам, но убеден съм, че това е кметът на 21-ви век!”, категоричен бе Василев.

По време на срещата в читалището на с. Копринка стана ясно, че кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и колегата й Стойчо Василев ще работят за разработването на проект за изграждане на канализация в селото.Стоянова подчерта значимостта на въпроса, обясни какви са фактите и подчерта, че за с. Копринка Общината има проект за канализация, придружен от мини пречиствателна станция. Предвид наскоро изградената Градска пречиствателна станция на територията на Община Казанлък (в района на село Овощник), проектът за с. Копринка трябва и ще бъде преработен за канализация и водопровод с довеждащ колектор за пречиствателната станция. Възможностите са финансиране са няколко: цялостно решение с европейски средства, частично поетапно по ПУДООС или частично поетапно с държавни средства. Аз не съм човек, който обещава, но със Стойчо няма да изпуснем никакъв шанс за изграждането на канализация в селото”, категорична бе Галина Стоянова. Като кмет вече един мандат, тя е изградила своите контакти и има изключително добра връзка с централната власт, което ще спомогне много, ако трябва да се осигуряват средства от държавния бюджет или по ПУДООС.

Стоянова информира присъстващите и, че от следващата година Министерство на образованието започва работа по програма за създаване на спортни зали в училищата, което е възможност за училищата в Община Казанлък да подновят и/или реконструират спортните си салони. Галина Стоянова посочи още, че, ако бъде избрана за кмет на Казанлък, Общината ще се опита направи ремонт на детската градина в с. Копринка по „Красива България”, какъвто е направен вече на местното училище. „От 2016 г. ще имаме възможност да кандидатстваме по програмите за Развитие на селските райони. До сега такава възможност нямахме. Ако продължим да работим заедно и със съветниците от ГЕРБ, смятаме, че трябва да заделим достатъчно средства за спорт. В общината имаме 42 спортни клуба, в които спортуват нашите деца. Да завишим средствата за спорт за мен и за съветниците от ГЕРБ ще бъде приоритет”, категорична бе Галина Стоянова.

От своя страна кандидатът за общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет мандат 2011-2015 г. Николай Златанов се ангажира да работя по възстановяването на общинския път от западния надзел на Казанлък до яз. Копринка.

По време на срещата с жителите на с. Копринка стана ясно, че за последните четири години от мандата на кмета Стойчо Василев е направен дългоочаквания ремонт на покрива на местното училище. Сградата е външно измазана и санирана с подменена дограма. „Откакто има демократични избори, всеки път напомням за протеклия покрив на училището. Но само Вие дойдохте и само Вие го оправихте, за което сърдечно благодаря! Благодарение на направения ремонт, със средствата, които до сега влагахме в частични и временни решения по предотвратяване на течовете, успяхме да обновим класните стаи, имаме два компютърни кабинета и безжичен интернет в цялото училище. Благодарение на вас имаме съвременна образователна среда!”, с тези думи към кандидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ се обърна директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Копринка г-жа Божилова.

Освен училището, Стойчо Василев се е погрижил и за това улиците „Кирил и Методий” и „Пейо Яворов” са бъдат асфалтирани. Частично е положен асфалт и ул.”Искра”, ул.”Дружба”, ул.”Васил Левски”, ул.”Тракия”, ул.”Ал. Стамболийски”. Уширяване и насипване с фракция на ул.”Надежда”, ул. „Бузлуджа”, ул.”Тр. Костов”, ул.”Севтополис”, ул.”Опълченска”. Направен е и ремонт на старата джамия в селото, като е извършено външно и вътрешно измазване, както и облицовка на сградата на мюсюлманския гробищен парк. За 60-те деца до двегодишна възраст в с. Копринка работи и Детска млечна кухня, където храноденът е 0.50 лв. „Със средства на ГЕРБ направихме и Детски кът в Библиотеката, където през зимата майките с деца да се събират и общуват”, посочи Стойчо Василев. В центъра на селото е изградил и детски парк. „Направихме и помпена инсталация в сградата на стадиона, за което благодаря на всички от футболния отбор, които взеха инициативата присърце и помагаха”, заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ. Заради находчивостта си, той е успял да закупи 270 броя еднофамилни кофи за смет и 12 броя двукубикови контейнера тип „бобър” за подобряване обслужването по сметосъбирането на селото. „Привлякохме и външни инвестиции за изграждане на разширение на главното платно и острови, както и сигнализация при разклона на селото, източно от Копринка. Текущи ремонтни дейности се извършват по инфраструктурата в селото, на поройните улици, както и поддържане на ел.инсталацията”, допълни още кандидатът за кмет осми мандат Стойчо Василев.

За да подкрепите него, кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, гласувайте в бюлетините с номер 19!

 

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

IMG_2423

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram