Донка Симеонова: БСП предлага преизчисляване на всички пенсии

Проектът „Визия за България” –  в Казанлък на 24 октомври 

„Преизчисляване на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2015 г. с актуалния среден осигурителен доход, предлага „Визия за България”, както и създаване на допълнителен фонд за дългосрочна грижа за възрастни. Ние настояваме за политика за възрастните хора”. Това каза депутатът от „БСП за България” Донка Симеонова в отговор на поставени въпроси в Приемната на левицата в Казанлък, относно ниските пенсии на учители, пенсионирали се преди 15 години и принудени още да работят, за да преживяват трудностите си.

„Визия за България” е проект, който представя вижданията на БСП за промяна на  модела на управление в България. Обобщава проблемите, решенията и предложенията на гражданите в ключови сфери: икономика, доходи, регионално развитие, образование и здравеопазване”, каза Симеонова пред гражданите, дошли в Приемната. Тя ги покани да участват в обсъждането на алтернативния проект на 24 октомври, когато в Града на розите ще дойдат народните представители от Парламентарната група на БСП в Казанлък.

В Приемната, която се проведе съвместно с общинските съветници, учители поставиха въпроси, свързани със Закона за професионалното образование и Наредбата за стипендиите на учениците. Жители от ж.к. „Изток” алармираха съветниците Румяна Друмева, Пламен Караджов, Теодора Иванова и Моника Динева за некачествените ремонти, за липсата на шахти, пътни знаци, маркировки и увеличени проблеми на пътната безопасност. „Липсата на контрол и отговорност от страна на Общината  тревожи все повече родители, не смеем да оставим децата си без присъствие и в междублоковите пространства”, подчертаха гражданите в приемната и настояха за  проверки на градските условия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram