Районната прокуратура подхвана случая с побоя над кмета на Енина

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване по бързо производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди на длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата му.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване по бързо производство за престъпление по чл.131 ал.1 т.1 и т.12, във връзка с чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 13 октомври в село Енина е причинена лека телесна повреда на длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата или функцията му, като деянието е било извършено по хулигански подбуди.

Около 19.40 часа на сцената, при оркестъра, по време на събора на селото, се е качил 19-годишният П.Ш., който бил във видимо нетрезво състояние и поискал изпълнение на определена музика, съобразно неговите предпочитания, съобщават от прокуратурата.

Веселин Андреев, като длъжностно лице, бил на сцената и съобщил на младежа, че музикантите ще свирят още малко и ще приключат с изпълненията си. После се опитал да го изведе от сцената, но тогава получил от него юмручни удари в областта на лицето.

Екипът от полицейски служители, който изпълнявал дейност по опазване на обществения ред, е оказал помощ на пострадалия кмет. Той е откаран във Филиала за спешна медицинска помощ-Казанлък с комоцио, но без загуба на съзнанието и без опасност за живота. Установени са обаче кръвонасядания по лицето.

П.Ш. е бил тестван с техническо средство, което отчело 1,23 концентрация на алкохол в кръвта.

Със Заповед на Началника на РУ на МВР – Казанлък младежът е задържан за срок от 24 часа в поделението на полицията.

Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък продължават. Предстоят разпити на свидетели-очевидци на деянието, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза, която да установи характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства.

Срокът за разследване е седмодневен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram