Спортна площадка получи Енина за Петковден

Спортна площадка за стрийт фитнес, в навечерието на празника на селото, бе изградена в Енина. Съборът ще е в събота, но днес енинци запалиха свещи за здраве в храма, навръх деня на Св.Петка Епиватска, патрона на селото.

 Спортната площадка бе изградена в края на миналата седмица. Намира се в градинката срещу кметството и върху нея са поставени шест уреда за стрийт фитнес, единият от които е комбиниран. Стойността на съоръжението е 6 000 лева. Новата придобвика е подарък за енинци за празника на селото-Петковден, обяви кметът Веселин Андреев.

Ново, модерно кръгово движение се предвижда да бъде направено в центъра на Енина, поясни още кметът Веселин Андреев. До Архангеловата задушница, която е в началото на ноември, жителите на селото ще имат напълно обновен Обреден дом в гробището. Основен ремонт на покрива на помещението ще предотврати теча, който от години не позволява на хората да използват Дома и да се сбогуват достойно с покойните си близки. Сградата ще бъде санирана, интериорът й обновен, ще бъде ремонтиран подходът към гробищния парк. Нова бетонна алея ще бъде излята до тоалетната  в парка. Предстои основно почистване и на дерето, простиращо се през селото, заяви Андреев.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram