Внимание родители! Безразсъдно предизвикателство в социалните мрежи

Ново опасно предизвикателство се разпространява сред децата в социалните мрежи. Видео провокацията карала децата да тестват издръжливостта си като се запалят. 

12-годишно момче от американския щат Мичиган е било прието в болница с тежки изгоряния в областта на брадичката, гърдите и корема, след като е взело участие в ново безразсъдно предизвикателство в социалните мрежи – т.нар. огнено предизвикателство. Малчуганът е изкарал в болничното заведение четири дни, тъй като е бил с изгаряния от втора степен. В момента възстановяването му продължава в домашни условия.

Майката на пострадало дете заяви пред американски медии, че синът ѝ и негов приятел са гледали видео в една от социалните мрежи, в което били предизвикани да тестват своята издръжливост, като за целта трябва да се подпалят.

Полицията е започнала разследване по случая, макар да е убедена, че в случая става дума за нова опасна “мода“ сред подрастващите, които не осъзнават последствията за своето здраве.

През изминалата година 12-годишно момиче от Детройт пострада при сходен инцидент със самозапалване, което тогава получи 50% изгаряния.

dariknews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram