Казанлъшко участие в Софийския маратон

За трета година в едно от най-големите спортни събития за лекоатлетите – Софийския маратон участва и представител от града на розите. Това е Станимир Маринов, който това лято направи две успешни състезания на дълги дистанции. Успя да „обиколи” Витоша с велосипед и като бегач, завършвайки 20-ти от 50 участника. За втора година се включва и в ултрамаратона „Персенк Ултра” в Родопите, тази година с предвидени от организаторите две дистанции – 80 и 130 км. През годината Маринов, който сме виждали да тича редом до познатия на казанлъчани любител на екстремните дисциплини Ради Милев, се пробва и в 11-тия Шри Чинмой маратон и полумаратон „Себенадминаване“ в Пловдив , където завърши с време 3 часа и 57 мин.

В 31-то издание на маратона на София, с награден фонд 40 000 лева, казанлъшкият лекоатлет участва като любител и финишира в златната среда  при мъжете до 45 г., от общо 279 състезатели от 35 страни, участвали в класическата дистанция. Въпреки своята настинка и в недобро здравословно състояние, единственият участник в маратона от Казанлък взема твърдо решение да пробяга дистанцията от 42,195 километра .

Най-добре от българите в маратона се представи Шабан Мустафа, който се нареди седми в крайното класиране с време 2:25.01 часа, с което си осигури републиканската титла в дисциплината маратон.

Заедно с участниците в масовия старт на 3 километра, общо около 2200 души се включиха в традиционния Софийски маратон.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram