Поетът Никола Герджиков в Казанлък

Община Казанлък, Клуб на дейците на културата – Казанлък и Общинска библиотека „Искра“ организират среща с поета Никола Герджиков, от поредицата „Очи в очи с поезията“. От 17.00 ч. в Инфоцентъра на ул. „Искра“ 4 Никола Герджиков ще бъде представен от казанлъшкия автор Румен Денев.

Никола Герджиков е роден на 23.05.1951 г. в гр. Пловдив. Завършил е МЕИ – София, специалност „Електроника”. Специализирал е приложна математика в същия университет. Работил е като програмист в ЦИИТ (Централен институт по изчислителна техника), гр. София, където е бил ръководител секция „Програмна диагностика”. Сега е управител на частна компютърна фирма.

Автор е на 31 стихосбирки и пет поетични сборника, със 70% написани от него стихове под общото название „Животопис”. Учен математик. Член на Съюза на независимите български писатели, а от 2006 г. до днес е негов зам.-председател по международната дейност. Член на Движението на световните поети (Poetas del Mundo) и почетен народен академик на Чувашката народна академия на науките и изкуствата (Чувашка република, Руска федерация).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram