Казанлък се подготвя за посрещането на Чудотворната икона

По повод организираното литийно шествие за посрещането за първи път в града на Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница в центъра на Казанлък предстоят промени на движението. То ще бъде ограничено във времето от 15,45ч. до 16,15ч. по булевардите „23 Пехотен Шипченски полк“ и „Княз Александър Батенберг“ от кръстовището до хотел „Палас“ – Лъвова чешма на пл.“Севтополис“ до кръстовището до Полицията.

Литийното шествие ще тръгне в 16.30 часа в съботния 13 октомври от Лъвовата чешма на площад „Севтополис“ и ще премине през централната част на града до храм „Успение Богородично“. Там светините ще бъдат изложени за поклонение до 16 октомври, идния вторник.
Заедно с Чудотворната икона в казанлъшкия храм за Петковден за първи път ще пристигне и дрехата на Света Петка, дарена на град Русе от румънския град Яш, където почива тялото на Преподобномъченицата Петка.
Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница от град Ананиев – Украйна пристига от свиленградския храм „Света Троица“ в Казанлъшка духовна околия.

В съботния ден от 17.00 часа в Богородичния храм ще бъде отслужена Празнична вечерна служба, водена от Старозагорски митрополит Киприан и за първи път в храм „Успение Богородично“ в Казанлък ще бъде отслужен Акатист към Чудотворната икона от 22,30ч. В събота храмът ще остане отворен за поклонение пред чудотворната икона до 24.00 часа.

На 14 октомври 2018 г. от 8.00 до 9.00 часа ще се състои Утринно богослужение и от 9.00 до 11.00 часа – Архиерейска Света Литургия. Вечерня с Акатист ще бъде отслужена в 17,30ч.

На 15 октомври Утринното богослужение и Архиерейска Света Литургия са с начален час 08,30, а Вечернята с Акатист – 17,00ч.

На 16 октомври 2018г. от 07,00ч. ще бъде отслужен последният от общо четирите Акатист към Чудотворната икона.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram