С поглед към близкото минало

На 11 октомври, от 18.00 часа, в ЛХМ „Чудомир“ ще се състои премиерата на книгата „България под комунизъм” , чийто автор е българската журналистка, живееща в САЩ Нася Кралевска.

„Исках да разкажа истината за този период, да изясня моменти от героичната съпротива на наши сънародници срещу натрапения им сталински режим. Да спомена имената и трънния път на неколцина унижени видни български граждани”, пише в предговора си авторката.

Кралевска е автор и на книгата „Без заглавие. Рушители и строители на България” (2001), многократно преиздавана оттогава и продължението ѝ „Без заглавие. Комунизмът в битка с демокрацията” (2011), посветена на първите години след краха на тоталитарната комунистическа система в България и изграждането на демократично общество и институции.

Нася Кралевска пристига от САЩ специално за премиерата на второто издание на книгата си и присъства на представянията в страната. Те са организирани със съдействието на фондация „Истина и памет”. Книгата в Казанлък ще бъде представена от журналиста Христо Христов, сайт desebg.com и изпълнителен директор на фондация „Истина и памет”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram