Казанлъчани: Становището на ВСС за пешеходните пътеки е абсурдно!

Като абсурдно е определено от 69% от гласувалите в последната анкета на www.presstv.bg  Становището на Висшия съдебен съвет от август т.г., което гласи „Пешеходците нямат абсолютното право да пресичат на пешеходна пътека“.

Въпросът поставихме във връзка с Кампанията на Медийна група „Вис виталис“  –  „Спри! Преминава дете!“, стартирала на 16 август и подкрепена масово от казанлъчани, от Община Казанлък, Полиция, КАТ, учебните заведения, медии.

Отговорът от анкетата „Намирам, че това становище е дискриминативно“ са избрали 10% от гласувалите. 3% от доброволните участници в допитването ни остават напълно равнодушни към въпросното становище. 5% го аплодират, а 13% го одобряват напълно.

Идеята на Кампанията „Спри! Преминава дете!“ е всички ние да направим безопасно движението по пътищата. В рамките на кампанията са предвидени редица събития и прояви, с които  за пореден път да се насочи и прикове вниманието на водачи на МПС и пешеходци, на родители, учители и граждани, към този проблем, който в последно време става все по-тревожен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram