В селата Козаревец, Християново и Ловец искат полицай, както им е обещано от властта

„На село хората се страхуват, няма полицейско присъствие, а ни беше обещано тук да има полицай.”, с тревога жители на старозагорските села Козаревец, Християново и Ловец споделиха  пред депутата Георги Гьоков и съветниците Валентина Бонева и Климент Пенчев от БСП по време на рейда им в тези населени места. „Управляващите наистина обещаха полицейски пост във всяко населено място – забравиха го, но  ние им го напомняме. Г-н Борисов постоянно тръби по медиите, че е разбил поредната наркогрупа, но това не разрешава проблема на обикновения жител на Християново. Докато сегашните управляващи са на власт този проблем няма да се разреши.”, каза Гьоков.

Пред депутата и съветниците бяха представени множество проблеми на Козаревец, които търсят решение поредна година –  за лошото състояние на пътя в посока с.Михайлово, за безгрижието към парка, който хората от селото искат да почистят, тъй като реката, минаваща през него може да създаде риск от затлачвания, но  общинарите в Стара Загора не разрешили акцията. Кметът Димитрина Димитрова поясни, че мостът над реката не е обследван и се нуждае от неотложен ремонт, пътят до гробищата трябва да се насипе с фрезован асфалт, за да е проходим в зимни условия. В горещите месеци пък проблем създавал и бившият стадион, превърнал се в избуяла от треви, изоставена нива, която е близо до селото и е  пожароопасна.

„Вие се молите за елементарни неща, а центърът на Стара Загора, въпреки добрия му вид отново се кърти. БСП винаги настоява за селата да бъдат отпускани пари, защото хората изнемогват. Кметовете на населените места се оплакват, че са се записали за приемен ден при кмета на общината от м.май и все още не са приети.”, подчерта общинският съветник Валентина Бонева, лидер на левицата. По думите й в момента Общината тегли заем в размер на 7 млн. лв. за ремонт на кварталите, но за левицата не е ясно защо пари не се насочват към селата. „Не разбирам как при поставен въпрос в общината защо на селата не се отпускат пари, може да се отговори, че от селото не идват много данъци, че да се занимават с тях и да извършват ремонти”, разгневи се жител на Християново пред съветниците .

 „Поканете кмета на общината официално, защото той от предизборното събрание през 2015г. не е стъпвал тук.”, прикани хората Бонева.  И в трите села недоволстваха от окаяната инфраструктура, от бездомните кучета, от невъзможността да ограничат до центровете си селскостопански животни, както и скоростта на почти летящи автомобили. „Ще поставя отново този въпрос за безопасност на движението на МПС в общинския съвет. Когато разглеждахме бюджета на общината ние настоявахме селата да имат делегиран бюджет, за да решават кметовете своевременно проблемите по места.”, каза общинският съветник Климент Пенчев.   По думите на социалистите  кметът на общината управлява без да има визия за селата,  управляващите се отнасят цинично към хората, необходима е балансирана политика, тъй като интересите за градовете и селата са различни, а не в приоритет да са единствено проблемите в града.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

?????????????????????????????

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram