Водна каскада и фонтан отново радват старозагорци в парк „Зеленият клин“

За около месец приключиха строително-ремонтните дейности по благоустрояването на водната каскада и фонтана в парка „Зеленият клин“ в Стара Загора. Да бъде пусната отново в действие водната стена, която не функционираше от 5 години, поискаха жители от квартала.

В хода на ремонтните дейности бяха спрени течовете, направиха се циментови замазки, възстановени са водоподаването и хидроизолацията. Беше осигурен и нов водоизточник с необходимия дебит. За ремонтните дейности, извършени от старозагорската фирма „Бетоникс“ ООД, бяха осигурени 61 хил. лв. с решение на Общинския съвет. Предстои оборудването на парка с 40 нови пейки, които ще бъдат изработени от старозагорска фирма. Навсякъде в парка е осигурено осветление. Скоро там ще бъде завършена и специалната градинка за свободна разходка на домашни любимци.

Благоустрояването на каскадата и фонтана е част от плановете на общинското ръководство да бъдат възстановени придобивки за града, които са били занемарени през годините. Така заработи например осветлението по бул. „Ц. С. Велики“, в участъка от ул. „Тодор Стоянович“ на запад, което не функционираше от 4 години.

Предстои да бъдат облагородени междублоковите пространства в голяма част от града. Работи се по изготвянето на проект по Оперативна програма „Градска среда“ на стойност до 5 млн.лв. Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител. Предвижда се по проекта да бъдат обновени общо 45 междублокови пространства.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram